Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Γλυκό σταφύλι με γιαούρτι (Το συνοδεύουμε με στραγγιστό γιαούρτι και... τσικουδιά)


 χρειαζόμαστε:
  • 1 κιλό σταφύλια ( καθαρό βάρος)
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. νερό
  • 1 βανίλια
  • χυμό λεμονιού

 

 

Πώς το κάνουμε:

1) Πλένουμε και στεγνώνουμε τις ρώγες .

2) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια και την τοποθετούμε στη φωτιά.

3) Όταν το σιρόπι αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τις ρόγες του σταφυλιού και κουνάμε σταδιακά την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το γλυκό.

4) Βράζουμε για 10 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα αμέσως από τη φωτιά (για να μην σουφρώσει).

5) Σκεπάζουμε με μια πετσέτα

6) και ξαναβράζουμε το γλυκό την επόμενη μέρα μέχρι να δέσει.

7) Προς το τέλος προσθέτουμε χυμό λεμονιού για να μη ζαχαρώσει το γλυκό μας.
Το συνοδεύουμε με στραγγιστό γιαούρτι και... τσικουδιά!