Πώς το κάνουμε:
2) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια και την τοποθετούμε στη φωτιά.
3) Όταν το σιρόπι αρχίζει να βράζει
προσθέτουμε τις ρόγες του σταφυλιού και κουνάμε σταδιακά την κατσαρόλα
για να μην κολλήσει το γλυκό.
4) Βράζουμε για 10 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα αμέσως από τη φωτιά (για να μην σουφρώσει).
7) Προς το τέλος προσθέτουμε χυμό λεμονιού για να μη ζαχαρώσει το γλυκό μας.
Το συνοδεύουμε με στραγγιστό γιαούρτι και... τσικουδιά!